Firar de nu, eller? Sitter i bastun, eller kanske i länsfåtöljen med en whiskey?

“Alla skjutna vargar har inte bekräftats döda. Men i Dalarna avbröts jakten vid 13.30-tiden, efter man fått in rapporter om åtta bekräftat dödade vargar och ett flertal påskjutningar, där man ännu inte vet om djur har fällts.”

Ett flertal påskjutningar är väl ungefär som när de jagar vildsvin mitt i natten och omöjligen kan se om de träffar, eller träffar rätt, och sedan får jaga de skadskjutna djuren hela natten. Men det finns kanske en charm i det också?

Effektiv jakt på varg idag

Uppdaterat:

“Jag var cirka 80 meter ifrån vargen när jag lyckades fälla den. Det var en mycket speciell känsla, säger han.”

Ja alltså, först sköt han den “men den dog inte”. Men till slut så …

Speciell känsla att fälla en varg