Ibland snubblar man över guldkorn.

Jag satt här i godan ro och försökte få armarna runt det här med sköldkörtelproblem. På de mest oväntade håll äter man Levaxin och på en blogg såg jag att så mycket som 30% av alla kvinnor har problem med sköldkörteln, vare sig de vet om det eller ej.

Det verkar ju helt orimligt! Hur kan det ha blivit så att 30% av alla kvinnor knappt orkar fungera utan Levaxin? Har människan verkligen utvecklats i flera hundra tusen år bara för att helt plötsligt inte kunna överleva utan mediciner?

Ögonen fastnade på den här kommentaren.

“Sjukdomar orsakas sällan av brist
läkemedel, hittar man vad man har
brist på eller får i sig för mycket av
är man oftast en bra bit på vägen.”

Ja, så är det nog. Det här tål att undersökas närmare. Allra mest spännande vore ju att räkna på maten och se om det finns någon gemensam nämnare.

Ibland har man kanske ätit så illa under så lång tid att det helt enkelt inte går att komma upp i normala värden på naturlig väg. Det är åtminstone vad jag själv funderar på emellanåt, när jag ser tillbaka på den pasta- och kakor/chipsdiet som jag höll mig till under många år.