Elin fick ett litet trädgårdsbälte av mig i födelsedagspresent.
Hasselhäcken är färdigskogad ända ner till björken. Massor av fina pinnar att fläta med, alldeles för lite tid.
Vi har plantat lite penséer i trädgårdslandet. Tanken är att de ska locka till sig bi och humlor så att de finns på plats när jordgubbarna börjar blomma.
På tal om jordgubbar så satte jag ett par plantor, och en smultronplanta, i krukor för att säkerställa rekordtidiga frukostbär till Elin.
Jordärtskockslanden är numera färdiggrävda. Så här såg det ut när ett var klart och ett just blev påbörjat. Jag vet inte hur många hinkar jordärtskockor det blev, men en sak är helt säker – jag kommer inte att gräva upp alla nästa år.
Det är jättesnyggt med nyklippt gräs runt landen på sommaren, men det är jobbigt! Gräset sprider sig hela tiden in i odlingsgroparna och jag vet inte hur många rullebörar jord och grästuvor jag kör bort under årets gång. Detta innebär i sin tur att jag ständigt måste fylla på. Tur att jag gjorde kompostlimpor av all grässvål när jag grävde landen. Det var fin jord inne i dem nu.
Ett annat årligen återkommande projekt – altanskrubbning! Den bortre biten är skrubbad en gång. Det närmsta är knäskurat också.
Vi har varit i parken …
… hos Degeberga slakteriprodukter …
… och rätt så några gånger på Solhaga, mest för att där är roliga klätterställningar och ungar att busa med. Idag avslutade vi den trevliga utflykten med en räksallad på Sandhem.