Idag har det verkligen varit vårväder. Underbart! Något man ser fram emot är ju att gräset ska börja växa ordentligt. Hur skönt är det inte när hästarna har mat att äta hela tiden, utan att man behöver skynda sig hem från jobbet eller rusa upp på morgonen för att ge dem hö.

Nu är det ju också så att betet inte sköter sig alldeles helt själv. Ju mindre hagar, desto mer måste man pyssla om det för att det ska växa ordentligt. Lite räfsande och lite gödning ger utdelning – både i form av gräs och armmuskler. Giftiga växter kan det ju också finnas – läs mer om dessa via länken på hemsidan (Information om giftiga växter i hagen).

Det finns även kurser att gå:

Stallplatsuthyrning och beteshållning (Kod 6147)

Vad kan en boxplats kosta och vad bör ingå? Hur håller man ett bete i bästa trim? Här får du svar.

Start: 2008-04-02, anmälan senast 2008-03-31

Plats: Willandsfarm, Fjälkinge

Kostnad: 100 kr exkl. moms

Kursansvarig: Hästen i Skåne

För anmälan och mera information: http://www.kompass.lrf.se/Public/1,2/SearchCourse.aspx Sök via koden för resp. aktivitet i kursprogrammet.