Underbara Lena på Timber Trading i Nöbbelöv har lämnat två specialpris till besökarna på min lilla hemsida. Det finns mer information på förstasidan. Berätta bara att ni har sett erbjudandet här hos mig. Ring henne gärna innan och kolla så att hon inte har sålt slut på det ni behöver (i så fall tar hon naturligtvis hem mer till er). Glöm inte att hälsa så gott från mig!

Jag passar även på att påminna om kursen i akademisk ridning på Munkebergs gård (utanför Vä) den 22/3. Det finns fortfarande plats för fotfolk. Ring så fort som möjligt om ni har glömt att anmäla er.

http://www.amentisheligbirma.se/akademiskridning.htm

Det fanns en ganska bister insändare i den senaste Ridsport som i princip handlade om oansvariga (och lata?) hästägare som har sina pållar i bristfälliga ligghallar. Nu borde jag egentligen inte ta åt mig av kritiken, för vi har ju faktiskt byggt en lyxligghall åt våra hästar. Lilla Tullan är född där ute och har egentligen bara varit inomhus på nyårsafton. Hon har aldrig (peppar, peppar) varit förkyld och hullet är det inget fel på.

Hur som helst så har den där insändaren funnits i mina tankar sedan tidningen kom ut häromdagen, och som jag skrev tidigare har jag haft hästarna inne i stallet några dagar nu. Till min förvåning måste jag faktiskt konstatera att jag sparar oerhört mycket tid på att ha dem inne! Särskilt på morgonen. Den enda som får anstränga sig lite mer är Lasse – när man har två hästar med svår separationsångest (Jullan och Lilleman alltså, inte Lilla Tullan som man kunde tro …) måste man ha hjälp att ta ut och in dem.

Tidsvinsten ligger bland annat i att jag inte behöver mocka lika mycket. När de bara är ute i ligghallen mockar jag varje gång jag går ut (minst 3 gånger per dag) för att det ska hålla sig rent och snyggt. Jag behöver heller inte stå och passa dem när de äter för att de inte ska knycka varandras mat. Just nu får de allt kraftfoder inomhus i varsin box. En annan sak som underlättar är att jag kan förbereda genom att lägga hö i ligghallen och ute i hagarna så att allt går undan på morgonen. Det är faktiskt riktigt lyxigt! Vem kunde tro det!?

Jag kanske ska ha dem inne i ett par veckor till av ren lathet. Men sedan åker de ut, för jag är ändå övertygad om att det är bra för dem att kunna gå ut och in som de vill hela tiden.