Jag måste bara säga att jag har så trevliga kunder!

Det är så trevligt med alla samtal. Vi glädjs när det går bra för våra djur. När de mår bra. När vi lyckas med att vara en god matte eller husse. Det är som ett osynligt band mellan alla oss djurägare. Vi vet hur svårt det är när det inte fungerar eller när djuren blir sjuka. Det är också en särskild konst att få pengarna att räcka till – de flesta är ju inte Joakim von Anka, och djur kostar pengar.

Alla är medvetna om att det är tidiga morgnar och sena kvällar. Det finns inte en människa med djur som är rädd för att hugga i. I regn och rusk kämpar vi med att se efter våra djur och se till att de mår bra. Det innebär hårt fysiskt arbete att förse dem med stimulans och allting annat de behöver. Vissa är mer flitiga än andra (jag hör nog till de andra), och det är något som alltid medför respekt. Det är inget som behöver sägas rakt ut. Man bara vet.

Hela livet anpassas kring djuren. Det är en livsstil som jag bara tror att vi som befinner oss mitt i den förstår. Jag uppskattar gemenskapen med människor som vet exakt hur det är utan att man egentligen behöver prata om det. Och jag har djup respekt för alla som lyckas ta det ett snäpp längre än vad jag gör. De som tränar och kämpar på för att till och med försöka nå framgång med sina djur. De som har ett mål som ligger lite längre fram än att bara försöka få allt att gå runt.

Äras den som äras bör – fy tusan vad ni är duktiga!