Vilket väder jag har fått på min semester! I och för sig lite för varmt för mig, men perfekt när jag ska torka alla hästtäcken jag har tvättat åt mina kunder. Jag vänder dem ett par gånger och så är de torra på bara några timmar. Perfekt! I morgon ska jag åka och hämta 20 smutsiga täcken till, så jag hoppas verkligen att vädret håller i sig ett par dagar.

I kväll har vi hälsat på släktingar nere vid havet och ätit en fantastiskt god och nyttig middag. Ett boktips fick jag också – Supermat av Helena Nyblom.

Blog Image

“I Supermat presenteras 18 födoämnen som är rika på nyttiga näringsämnen och läkande krafter. Boken lär dig på ett enkelt sätt att utnyttja kroppens egen läkeförmåga.”

Mumsiga recept fanns det också i den. Jag åkte genast hem och beställde boken på www.adlibris.com för 159 kr.

Lite träning med Lilla Tullan har det också blivit. Häromdagen när grannen kom inom passade jag på att sätta träns på henne. Det var väldigt odramatiskt. Hon tuggade lite i början, men när hade borstat färdigt hade hon nästan glömt bort att hon hade träns på sig. Inget krångel med att ta av det heller, som det ju kan bli första gången man ska få bettet ur munnen. Hon är så duktig min lilla tös. Inget drama.

Det finns en väldigt förmånlig prova-på-försäkring för häst hos If om ni har ett annat bolag idag och är intresserade av att teckna en försäkring (gäller för häst född 2006-2008). Om ni har en ponny kan en sådan helförsäkring kosta t.ex. 250 kr för 6 månader (10.000 kr i livförsäkring). En häst går på mellan 400 och 1500 kr för 6 månader, beroende på vilket belopp man tar på livförsäkringen (15-50.000 kr). Maila mig på karin@klevenstal.se om du vill att jag ska räkna på just din häst.