Häromdagen fick jag ett alldeles underbart mail från en väninna. Hon beskrev med inlevelse hur hela familjen spenderat två dagar på Kolmården och hur fantastiskt det hade varit.

De var på delfinuppvisning båda dagarna, rovfågelsuppvisning, säl- och sjöbjörnsuppvisning, badade och hälsade på i Bamses värld. De tittade på elefanter, giraffer, vargar, zebror, björnar och alla möjliga djur.

Deras pojke var alldeles till sig när de kom till tropicariet. Där fick de uppleva Europas största hajar, ödlor och apor (som till och med hoppade på dem). Det sista de gjorde var att besöka Barnens lantgård. Där klappade de grisar, getter, får och kaniner. I en hage stod några gamla gotlandsruss och en fjording.

När farfar ringde senare på kvällen frågade han barnen vilket djur som var roligast att se, varpå de två töserna svarade “Den gula hästen” … Vad månde det bliva av dessa två flickor. Något stort inom hästsport misstänker jag.