Nicke drogs ju ganska länge, och gör fortfarande om än i lindrig form, med sviter efter ehrlichios. När vi började ge honom MSM syntes det en tydlig förbättring i hans rörelser efter bara några dagar, så just MSM är något vi har fortsatt att ge honom. Han har fått några olika sorter men jag tyckte att vi fick bäst resultat med Ion Silvers MSM, och av den anledningen letade jag mig in på deras hemsida. Där hittade jag fler produkter. Speciellt Ionosil och Gluko/Max fångade mitt intresse. Jag var bara tvungen att bli återförsäljare och ha dem i mitt sortiment!

Lignisul MSM heter produkten för människor och den ser ut så här:

Blog Image

MSM är något som finns i varenda cell i våra kroppar. Faktum är att det är kroppens åttonde mest förekommande ämne i vikt räknat. Organiskt svavel är en viktig beståndsdel i proteinen kollagen och keratin som bygger upp bla brosk, senor, hjärna, bindväv, muskler, skelett, hud, hår och naglar. Hälften av kroppens svavel återfinns i muskler, hud och skelett. Genom att dagligen ta MSM i form av ett kosttillskott, så ser man till att fylla på kroppens reserver av organiskt svavel. Svavel bygger upp aminosyrorna metionin, cystein, cystin och taurin. Svavel är en viktig komponent i kroppens kamp med att neutralisera toxiner. Läs mer här.

Alavis MSM heter produkten för djur, men innehållet i burken är detsamma som i den för människor. Så här ser den ut:

Blog Image

Läs mer om Alavis MSM här.

GLUKO/MAX är en 100% ren glukosaminsulfatprodukt utan andra tillsatser.

Blog Image

IONOSIL är ett mineralkosttillskott som ger kroppen tillskott av spårämnet silver.

Blog Image

Kolloidalt silver är något helt nytt för mig och jag blev väldigt intresserad när jag läste en artikel om det i 2000-Talets Vetenskap. Här kan ni läsa artikeln.

Eftersom min käre sambo blev alldeles gräsligt förkyld i förra veckan har vi redan haft tillfälle att testa Ionosil, och det tog faktiskt bara några dagar innan han var frisk igen. Jag har beställt en 5 liters dunk till oss och jag har för avsikt att bjuda hela familjen, inklusive djuren och alla släktingar, på dagliga doser. Alla upptäckter kommer att rapporteras här i bloggen.

Jag tog själv första dosen av både MSM och Ionosil (jag måste ju känna efter hur det känns själv för att kunna uttala mig tycker jag) i söndags. Det jag har märkt än så länge är att jag är piggare! Nu hinner jag faktiskt känna att jag är sömning innan jag “går ner för räkning”, och jag är mycket mer alert på eftermiddagarna. Det är lättare att andas på något sätt. Min teori är att det är MSM som gör att jag syresätter mig bättre. Det är så det känns åtminstone. Jag rapporterar vidare om det också.

Lite prisexempel:

GLUKO/MAX 500 g, 260 kr

IONOSIL 500 ml, 190 kr

Alavis MSM 1000 g, 390 kr

Lignisul MSM 200 g, 180 kr

Nicke kommer att få prova alla tre produkterna. Förhoppningsvis kommer han så småningom tillbaka i gammal god form. Vem vet – vi kanske till och med kan köra igen!

Blog Image