Institutet för jordbruks- och miljöteknik och Hushållningssällskapet har dragit igång ett projekt som syftar till att minska arbetsskadorna hos de som arbetar i häststallar. Du kan hjälpa till genom att fylla i den här enkäten.

Enkät om redskap i häststallar

Häromdagen när jag kikade runt lite på LowCarbKost hittade jag en intressant artikel om virus.

“Recent studies have shown that fatty acid biosynthesis is important for the replication of diverse enveloped viruses,” Munger said. “The replication of both hepatitis C and HIV, for example, has been linked recently with lipid synthesis, reinforcing our approach and its importance. Lastly, viral infection also clearly upregulates glycolysis, a marker for tumor growth, which is just the latest in the longstanding connection between viruses and cancer. Hopefully, our work will at some point provide insight into the metabolic manipulations seen in cancer as well.”

Ni kan läsa den i sin helhet här.

Som jag förstår det är virus beroende av kolhydraters omvandling till fettsyror i tarmen för att reproducera sig. Om det stämmer borde det vara mer effektivt att äta LCHF-kost i influensatider än att vaccinera sig. Spännande!