Vi testar både MSM och Ionosil på bred front här hemma. Det är nog faktiskt bara Grädde som inte ingår i testpanelen. Jag har även kikat runt lite på nätet för att se vilka effekter man kan förvänta sig. Ganska snart förstod jag att man nog måste ta i lite vad gäller doseringen om man ska få en positiv effekt på sjukdomar eller besvär. Jag har ju själv blivit mycket piggare av 4 kryddmått per dag, men om man ska ge MSM i annat syfte än rent välbefinnande måste man nog öka dosen något.

MSM – hälsofrämjande mineral

Det kommenteras väldigt sparsamt i min blogg. Kan ni tänka er att göra ett undantag och skriva lite om er upplevelse av MSM eller Ionosil?

Förutom MSM och Ionosil har jag satt mig själv på Järnsaft och vi äter båda Holistics D-vitamin varje dag. Till min stora lycka har Erika, Harmoni och Hälsa, blivit återförsäljare för Holistics produkter, så nu blir det lättare för oss att få tag på vårt D-vitamin.

Gissa var jag kommer att köpa julklappar i år … Erika – det kommer snart en beställning.

Det är så roligt att köpa julklappar, och jag brukar alltid ha en tanke bakom mina inköp. Men jag förstår att mottagarna kanske inte hänger med riktigt ibland. Häromdagen hittade jag till exempel den här sidan.

Lush

“Vi köper inte ingredienser från företag som på något sätt varit inblandad i djurtester. Inte en krona av våra pengar – dina pengar också – går till företag som är inblandade i djurtester. Vi tror att detta är den enda vägen att gå och vi uppmanar alla kosmetikaföretag och solidaritetsorganisationer (djurrätts- humanitär och miljöorganisationer) att följa denna policy.”

Det finns till och med tvål som lämpar sig för veganer! Julklappspengarna bränner i plånboken …

Men jag kan ju samtidigt se de besvikna minerna framför mig. -“Ett tvål … eh … ja, tack så mycket, det var ju fint”. Jag ska försöka att behärska mig. Om det går. Annars vet ni – det blir tvål och D-vitaminer i paketen i år.

Ny lag skapar rättslösa patienter kunde man läsa i Aftonbladet häromdagen.

“Det har beräknats att det sker 75.000 vårdskador om året i Sverige och att cirka 3.000 dödsfall inträffar varje år på grund av misstag.”

3.000 dödsfall på grund av misstag!? Jag tänkte genast på Vägverkets nollvision, alla ombyggnationer till 2-1 vägar, fartkameror m.m. och var tvungen att kolla upp hur många det är som dör i trafiken varje år. På Vägverkets hemsida hittade jag siffran som föranleder dessa insatser för att öka säkerheten på vägarna.

“I Sverige dödas varje år drygt 400 personer och tusentals skadas så svårt att de får bestående men till följd av olyckor på gator och vägar.”