Grädde var den perfekta katten. Hon följde med mig överallt och hjälpte mig med alla vardagliga bestyr i stallet. Var jag än gick fanns hon vid min sida.

Det tog inte mer än en vecka efter hennes död innan det började dyka upp rent praktiska problem också. Fåglarna ockuperade stallet på dagarna, sprätte runt i allting och bajsade ner. När jag skulle ta mathinkarna satt det möss på botten och tittade förvånat på mig m.m.

Jag gjorde helt enkelt på samma sätt som förra gången – jag satte ut en skål med kattmat utanför stallet på nätterna. Efter ett tag hittade jag den här killen i logen, vilt jamande men för rädd för att komma fram.

Blog Image

Han har inte bara stannat hos mig – han har efter lite träning blivit riktigt sällskaplig och sover numera i Gräddes korg i sadelkammaren på nätterna. Han följer mig när jag kör ut med gödseln och pratar oavbrutet. Jag vet inte vad han säger, men det måste vara viktigt för han är väldigt ihärdig.

Nu är han avmaskad och uppgödd, men det saknas ett namn. Jag kan inte komma på vad han heter. Ett förslag, någon!?