Jag känner mig ganska nöjd faktiskt. Det har varit många saker som släpat efter, men den här helgen har jag kommit ikapp lite. Sedan gör det ju ingenting om man får börja dagen med att vila ögonen på en sådan här soluppgång (Tasseboda, this morning).

Lilla Gumman verkade också rätt nöjd med livet idag …

Vi tittade på en dokumentär (tack för tipset Erika) som handlade om genmanipulerade grödor (Monsantos värld, svt2 15.55).

“Det multinationella storföretaget Monsanto är världsledande på genmanipulerad mat. Med hjälp av Monsantos patenterade grödor ska hungern utrotas och miljön räddas. Men kan man lita på ett företag som har skapat några av historiens giftigaste produkter som PCB och Agent Orange? Som konsekvent undanhållit fakta, vilselett allmänheten och tystat kritiker? Monsantos mörka historia fläckar bilden av ett företag som i tysthet håller på att ta patent på en stor del av jordens grödor.”

I sådana här stunder känns det skönt att veta att Dodson & Horrells foder är fritt från dylika styggelser.

“Dodson & Horrell ingredients statement: All Dodson & Horrell horse feeds and the countryside range are sourced from certified non-genetically modified ingredients.”

Dokumentären var bra, men We Feed the World – som jag tipsat om tidigare – var ännu bättre. Köp den om ni är intresserade!