“Kanske är det inte ditt utseende som framför allt hindrar dig, utan den betydelse du fäster vid eller tror att andra fäster vid ditt utseende?”

Boktips: Lev med din kropp

Nu är det väl inte så att jag har några stora problem med att vara fixerad vid (vad andra tycker om) mitt utseende, men däremot har jag problem med acceptansen tror jag. Mycket av min tid ägnas åt att planera saker som med största sannolikhet aldrig kommer att inträffa. Tyvärr får man väl säga då.

Exempelvis så kan jag ägna timmar åt att planera vårt liv och leverne efter den stora lottovinsten … trots att jag inte ens spelar på lotto. Eller hur vi ska driva det där företaget som vi ska starta. Det där företaget som vi inte ens har kommit på någon affärsidé för ännu.

Alldeles för ofta kommer jag på mig själv med att inte ta vara på nuet heller. Inne i stallet planerar jag för en stunds mys med Tullan när jag har tagit ut henne. Väl ute i hagen myser jag med Tullan precis som planerat, men tanken är redan inne i stallet och hämtar nästa häst, och därmed går jag liksom miste om hela grejen. Jag tittar inte på henne. Inte på riktigt. Det blir aldrig någon kontakt och jag njuter inte av att ha min underbara lilla tulla bara för att jag inte kan kontrollera mig. Jag blir mekanisk och i tanken pysslar jag redan med nästa projekt.

Den här helgen ska det bli ändring. Jag hittade en jättebra övning på Christina Claessons hemsida som jag tänker praktisera för att bli ännu mer medveten om alla gåvor jag har i mitt liv.

Att använda sin tid

Möjligen köper jag boken också.