Jag försöker att plöja igenom alla böcker jag köpt och fått. Äntligen hittade jag en som var intressant.

Även om jag måste säga att jag har svårt att känna igen mig i den “flower-power-vegetariska-rörelsen” som beskrivs. Jag förstår att 70-talets vegetarianer möjligen var styrda av kapitalet, men sedan finns det ett stort hopp över generationerna till de som gjorde som jag – slutade att äta kött efter det att media visade dokumentationen av de alldeles vidriga djurtransporterna.

Nåväl, boken är mycket intressant. Och sedan blev man ju lite nostalgisk när man hittade det här citatet:

“Sida vid sida, tillsammans rycker dom fram. Staten och kapitalet, två vargar fromma som lamm.”

Citerat i samband med beskrivningen av kampanjen “Socialstyrelsen vill att vi äter 6-8 skivor bröd om dagen”. Om ni vill veta allt om hur den kampanjen kom till rekommenderar jag att ni läser boken.

Om ni vill höra Ebba Grön … jag länkar till videon.

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Det jag inte visste var att Staten och kapitalet kommer ifrån Brustna hjärtans hotell, Blå Tåget, 1972.