“De kinesiska myndigheterna tycker att dödsbussarna är ett civiliserat alternativ till de traditionella arkebuseringarna som utförs av soldater.

– Det här visar att Kina förespråkar mänskliga rättigheter nu, säger Kang Zhongwen som designat bussarna.”

Aftonbladet: Här inne dör han

Man avrättar alltså fångarna i minibussar, tar tillvara på organen och säljer dem i storstäderna enligt Amnesty International. Och det räcker med skattebrott för att bli offer för den här hanteringen.

Amnesty jobbar på, mot avrättningarna.

Djurens Rätt har fullt upp med att försöka få till en djurskyddslag i Kina. Nytt för mig var att Kina numera har s.k. live feed-parker, alltså djurparker som utfodrar rovdjur med levande byte för att roa sina besökare.

“Sky’s Asia Correspondent Peter Sharp travelled 3000 miles around the China for this exclusive report. He’s uncovered horrifying abuse of animals, including live cattle being fed to tigers in captivity.”

Hur kan människor vara så här äckliga? Helt i klass med att koka levande grisar på svenska slakterier.