Jag såg en dokumentär om John Lennon idag. Mestadels handlade det om vad han och Yoko skapade på slutet av 60-talet och början av 70-talet. Om hur världen såg ut vid tiden av min födelse. För mig framstår de som geniala och osjälviska, personer med en övertygelse som de vågade stå för, trots konsekvenserna.

John var 40 år när han blev skjuten, alltså i min ålder. Det där får en att tänka efter lite. Här har vi en person som fick hela den amerikanska regeringen att skaka i sina grundvalar, när han var 10 år yngre än mig. Och det var intelligensen han använde. Yoko också för den delen. Till och med hur de hanterade, och utnyttjade, pressen var helt outstanding.

Sedan började jag tänka efter lite. Hur ser det ut idag egentligen, vilka är det som skapar förändring i samhället idag? Vilka är det som står på pallisaderna? Inte är det ungdomarna åtminstone. Inte vad jag kan komma på. Eller är det så att jag har blivit medelålders och mest uppärksammar de som är mer jämngamla med mig?

Jag försökte komma på vilka som sätter sig själv i obekväma situationer och kämpar för sin övertygelse, för att göra gott för andra människor. Jag kom på en …

“Den ifrågasatta läkaren Annika Dahlqvist vann över det fettfientliga eblissemanget. Och nu har hon vunnit en förkrossande seger som DN-läsarnas favorithäxa.”

Det är ju också ett lättsamt sätt att framställa det hela på. Annika, och många med henne, är övertygad om att det är tallriksmodellen och dagens kostråd som har förstört livet för flera generationer, orsakat övervikt, diabetes och hjärtsjukdomar. Men, hon har verkligen inte satt sin egen bekvämlighet före sitt budskap.

Jag gick in E24 för att se om det fanns fler kvinnor med kämpaglöd, som orkar läsa flera meningar efter varandra, tillgodogöra sig ny kunskap och ge sig ut för att förändra världen.

Rubrik nr 1: Hitta rätt på dejtingsajterna

Rubrik nr 2: Hur får man samma stil som Frankrikes första dam

Där någonstans tappar jag intresset. Jag går in på DN i stället. Där hittar jag en lista på historiens 100 viktigaste svenskar. Inte många av de hittills presenterade som ens lever idag.

Det kanske inte är negativt att det numera är medelålders “kärringar” som ska förändra världen, men hade det inte varit bra om det fanns engagerade ungdomar också? Har jag missat dem? I så fall får ni gärna tipsa mig.