Jag drömmer mer om gröna skogar. Ett par hektar bara, så att vi kunde bli självförsörjande med ved. Och så drömmer jag om en vedpanna. Titta bara på det här vackra exemplaret, Ariterm Vedo.

Verkningsgraden ligger på hela 90%, och så kan man kombinera den med tekniktank och solfångare! Man kör alltså på solvärme under sommaren och ved vintertid. (läs mer)

Effecta säljer ett liknande system, och de utlovar den här täckningsgraden.

Under tre månader, juni till augusti, sköter solsystemet om all uppvärmning. Och de har fler spännande nyheter, t.ex. en vattenmantlad vedkamin som inte skäms för sig den heller.

Olivia heter hon. Hittade ingen bättre bild, men ni kanske ser vilken vacker röd färg kaminen har. Och så kan den kopplas till ackumulatortank (som även går att koppla till solvärme).

Om man hellre vill elda med pellets så finns det en supersnygg nyhet hos Ariterm.

Neptuni finns i sex olika färger (man kan byta skalet om man tröttnar på färgen man köpte). Den är termostatreglerad och startar sig själv när det blir för kallt inomhus. Man behöver inte ens ha en skorsten till den här kaminen. Den går bra att kombinera med den här fantastiska uppfinningen.

Ett hål rakt ut genom väggen bara, och så KMP Drag på slutet. Läs mer här.