Vi äter ganska mycket ägg här, både hundarna och vi människor. Naturligtvis köper vi utan undantag KRAV-märkta, ekologiska ägg.

Jag läste på paketet häromdagen och hängde upp mig på texten “Från frigående höns utfodrade med ekologiskt foder. Tillgång till utevistelse vid tjänligt väder”. Det där sista gillade jag inte alls. Låter mer som ett sätt att komma undan. Jag tror säkert att hönorna själva klarar av att avgöra om vädret är tjänligt eller ej för dem.

Gav mig in på Svenska äggs hemsida i jakt på mer information.

Fin sida. Observera kvinnan med den söta hönan på axeln. Jag kan berätta att det nästan är det enda fotot på en höna, för när man t.ex. ska lära sig mer om äggmärkning (som jag var nyfiken på, för att se om jag kunde garantera mig om att hönsen fått vara ute) så ser det helt plötsligt ut så här.

Hönorna har blivit tecknade! Så praktiskt, för det ser så tråkigt ut på foto.