Jag erkänner utan omsvep – jag är annonsberoende och har koll på alla annonser, hela tiden. Mest intressanta är lokala husannonser. Hästannonser bevakar jag till och med i angränsande län.

Nu är det ju inte så att jag har några planer på att skaffa fler hästar, även om man blir sugen ibland. Nej, det är människorna bakom annonserna som är så spännande. Alla dessa duktiga och driftiga människor på landsbygden som förverkligar sina drömmar. Det finns så mycket kunskap och så många fantastiska små företag som jag aldrig hade hittat annars.

Häromdagen hittade jag via Blocket in på Krugårdens hemsida.

Lasse och jag har ridit islandshäst vid något tillfälle, men att hitta turridning på nordsvenskar är ju som att vinna högsta vinsten på Lotto! Dessutom ligger Önneköp strax utanför Huaröd, inte alls långt härifrån.

Om man ni inte vill rida så anordnar de turer med häst och vagn. Vad sägs om Gourmet turen? Då blir man hämtad vid busstorget i Önneköp och skjutsad till La Flambee där man kan avnjuta exempelvis en Crabe en Pernod (kräftstjärtar flamberade i pernod). Eller så beställer man Önneköpspaketet och åker på heldagstur. Då får man bland annat se Lavendelgården och Arnolds Kannibalmuseum!

Bland Krugårdens länkar hittade jag även Önneköps Byaförening. Det verkar vara en väldig aktivitet i Önneköp med egen pub och en aktiv festkommité. Denna by måste absolut besökas och om jag känner mig själv rätt kommer jag nog att hålla extra koll på alla husannonser i området också.

Både Lasse och jag vill passa på att tacka för allt stöd och all hjälp vi har fått under de senaste veckorna. Tack för alla telefonsamtal och mail – det värmer att ni tänker på oss!

Och så vill vi önska alla en vansinnigt trevlig midsommar! Hoppas att det vackra vädret håller i sig, att alla barn får klä midsommarstången och att föräldrarna också dansar små grodorna runtomkring.