Kvinnor hjälper till.

Så här säger en kvinna i Dolt företagande – kvinnor i familjeföretag.

“Jag provade ett tag att jobba borta, vi jobbade borta bägge, men det funkade inte. Inte att ha så mycket djur och barn och att bägge jobbade borta, det funkade inte. Så då blev det att jag gick tillbaka och blev hemma igen. Och sen dess har jag skött djuren och jag har skött papperna, faktureringen på hans jobb och det där. Sen har det hela tiden blivit att man har byggt ut, utökat och byggt till.”

Undrar just vilket yrke hon uppger att hon har. Jag tror i och för sig inte att det spelar någon roll för henne – hon vet förhoppningsvis sitt värde. Men i statistiken blir det fel. Ibland kan det ju gå alldeles galet, som när kvinnan i alla år har “hjälpt till” i mannens företag och förhållandet slutar i skiljsmässa.

“Kvinnor äger 1 % av världens samlade förmögenheter och 10 % av världens inkomster tillfaller kvinnor.”

Kan ovanstående vara det grundläggande felet vi kvinnor gör? Kanske är det här vi ska börja, i stället för att kvoteras in på höga poster? Jag tror det!

Kanske ska du helt enkelt starta eget företag och sälja bokföringstjänster till makens företag? Om han nu inte vill anställa dig det vill säga, eller göra dig till delägare. Huvudsaken är att det blir pensionspengar av det hela i slutänden.

Här finns inspiration: ResursCentrum för kvinnor i Skåne