Till dig själv:

Hårdvispa 3 äggvitor och lite salt. Mosa ihop 3 äggulor med 1/4 burk (125 g) väl avrunnen keso. Använd gärna stavmixer. Rör i 2 dl riven ost (100 g). Krydda efter egen smak. Vänd försiktigt i de hårdvispade äggvitorna.

Klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Gör 8 bröd med rejält mellanrum. Grädda 20 minuter i 175 grader. Låt svalna och njut med massor av smör och pålägg.

Mamma brukar använda 100 g philadelphiaost i stället för keso. Det finns nog flera varianter. Ni får prova er fram till det recept ni tycker bäst om.

Till din hund:

Vispa ihop 6 ägg och 3 dl vispgrädde. Smält 100 g smör i en stekpanna. Slå i smeten och skruva ner till 2:an, så hinner du utfodra barn eller hästar innan omeletten är färdig. Låt svalna och servera. Du blir garanterat hur populär som helst!