Jag går hellre på Stig Bengmarks linje.

“En allmän profylax med vitamin D har åter föreslagits. Enligt en nyligen publicerad hälsoekonomisk studie (Gant et al 2009), skulle en generell profylax till EU:s befolkning kunna medföra en minskning med cirka 18 procent av den allmänna sjukdomsbördan inom unionen och därtill ge en direkt och indirekt be­sparing på uppemot 187 miljarder euro.”

Han har även fler användbara tips i rockärmen, såsom att sluta röka ( … ) och att äta gurkmeja – något jag redan testat på hästarna.

“Också andra kompletterande åtgärder mot influensan kan över­vägas. Ett ökat intag av plantbaserad föda är säkert av värde. Tusentals plantor, liksom vissa probiotika, innehåller rikligt med anti-inflammatoriska substanser.

Speciellt studerad är gurkmeja, en väldokumenterad hämmare av COX-2 och NF-κB, har starka antiinflammatoriska egenskaper. Man kan också överväga att minska sitt intag av föda, rik på inflammations-inducerande molekyler, som ger i princip samma inflammatoriska effekter i kroppen som tobaksrökning. Hit räknas föda som hettats upp över 80-100 grader, till exempel mejerivaror, bröd, fläsk, korv, buljong, basamico-vinäger, coladrycker med mera.”

Testa profylax med vitamin D och kost mot influensan

Här kan du beställa ett bra D-vitamin