Det går mycket lastbilstrafik på Tassebodavägen. Personbilar också, och tyvärr inbjuder raksträckan till en del vansinneskörning. Av den anledningen får Plutten vila sig i stallet på dagarna när vi inte är hemma.

I morse var han lite försenad hem. Naturligtvis blev vi väldigt oroliga och undrade om det hade hänt något. Mest orolig blev Lasse, eftersom Plutten är hans allt. Ingen av oss vågade säga något högt, men vi vankade av och ann här och ville inte riktigt åka till jobbet innan Plutten var i säkert förvar. Till slut tog Lasse motorcykeln och körde runt ägorna där han vet att Plutten brukar patrullera.

Medan Lasse var ute och letade passade Plutten på att komma hem, så jag fick gå ut och hejda den orolige hussen.

Lyckan var stor här hemma i Tasseboda.

Om jag känner de där två rätt kommer de snart att sätta sig på altanen och prata om veckan som har gått. Grabbarna grus.