Eftersom jag hittade Lilla Gumman under en buske i vägkanten när hon var liten, har jag absolut ingen aning om hennes ursprung. Hon är en höstkatt. Mamman dök aldrig upp trots att Lilla Gumman satt där och tjöt i flera dagar innan jag lyckades locka ut henne.

Hon är inte som alla andra katter, det är en sak som är säker. Hon är ett tvättäkta rovdjur, snabb som blixten och väldigt svår att klappa eftersom hon inte riktigt kan behärska sig. Pälsen är har ull som liksom yr som ett moln runtomkring henne när hon rör sig. Hon är ganska liten och svansen är ovanligt kort. Näsan är platt och det bidrar förmodligen till att hon snarkar som ingen annan. Jama har hon aldrig kunnat. Man ser på munnen att hon pratar, men det kommer bara ett litet pip.

Hon är märklig och annorlunda, och högt älskad naturligtvis. Men hon går inte att jämföra med t.ex. Plutten. Det känns inte ens som samma sorts djur. Vad tror ni att det kan vara för raser i henne? Någon kattkunnig där ute? Jag försökte att ta lite bra bilder på henne, men eftersom hon är så väldigt kamouflagefärgad är det svårt att göra henne rättvisa.