I morse unnade jag mig. Jag skippade de första timmarna på jobbet till förmån för …

… Bert Karlsson! Bara för att jag ville det. Men, det är klart – en liten nyttighetsbaktanke fanns det ju förstås. Jag ville inspireras, och inspirerad blev jag! Ett par tips för framgångsrikt företagande fick jag med mig hem.

– Man måste ha en tydlig affärsidé
– Man måste ha lösningar på allt som händer
– Man måste få folk med sig
– Man måste hålla tyst om idéer så att det inte är någon som knycker dem
– Man får aldrig blanda ihop känslor och affärer
– Man måste veta vad man säljer

Det är inte så stor skillnad på succé och fiasko, säger Bert. Man måste våga! Och så sa han en annan sak som fick mig att dra på smilbanden, nämligen att det enda Livsmedelsverket är bra på är personalfester … Jag måste absolut köpa boken.

Han sa en sak till faktiskt. Man måste ha roligt på jobbet! Gärna då genom att berätta många fräckisar för varandra, allra helst hämtade ur hans egen bok förstås. Får väl köpa den också.

Sedan lyxade jag till det en gång till idag och unnade mig ett par nya skor. Inte vilka skor som helst, utan världens bästa skor. Alla kategorier!

De är i det närmaste outslitliga, givetvis har de stålhätta (finns utan också) och så är de sköna att gå i även för mig som har besvärliga och ömma fötter. Det är inte ofta de behöver bytas ut, men när det väl ändå händer har vi den stora turen att VR Maskiner i Rinkaby säljer dem i butiken.