“Hästpojken är en sann och fantastisk berättelse om paret Isaacson och deras autistiske son Rowan och om den resa som de gjorde till Mongoliets otämjda landskap för att hjälpa sin son.

När parets son Rowan diagnosticerades med autism blev föräldrarna förkrossade och fruktade att de aldrig skulle kunna kommunicera med sitt barn. Men när Rupert en dag var ute och red tillsammans med Rowan märkte han att Rowans tillstånd förbättrades dramatiskt av den nära kontakten med hästen. Rupert fick en galen idé: varför inte ta med Rowan till Mongoliet, den enda plats i världen där hästar och shamansk healing förenas?”

Icakuriren

Såklart är kontakt med djur alltid givande på alla plan! Shamansk healing vet jag inte så mycket om, men det hjälper säkert till det också. Utomhusvistelse är garanterat bra (läs mer här och här).

Utöver det blir jag ju så klart nyfiken på maten. Är det någon som har läst boken och kan tala om hur de åt under vistelsen? Enligt Wikipedia äter man traditionellt så här.

“The extreme continental climate has affected the traditional diet, so Mongolian cuisine primarily consists of dairy products, meat, and animal fats. Usages of vegetables and spices are limited in the cookery as compared to those in cuisines from more tropical regions of Asia.”

Kanske har det också hjälpt Rowan?