Den 16 december publicerade ATL en artikel om värmepumpar. Allt som oftast blir man förvånad över hur lite det hörs om ganska stora skandaler.

“Statistiken berättar att värmepumpskadorna 1999-2008 kostat försäkringsbolagen runt en halv miljard kronor medan villaägarna själva fått betala uppskattningsvis 165 miljoner i självrisk och avskrivningar. Hur många pumpar som sålts är tillverkarnas hemlighet.”

Läs mer i Folksams rapport.

“De senaste åtta åren har kvaliteten på nytillverkade värmepumpar försämrats avsevärt. Folksam har fört statistik över värmepumpskador sedan 1999 och idag presenteras siffrorna för 2008*. De visar att försämringen fortsätter – under 2008 skadeanmäldes drygt 8500 värmepumpar varav hela 77 procent är mindre än fem år gamla. En anledning är att tillverkarna prioriterar billiga komponenter framför kvalitet.”