Det blev så stressigt i går att jag inte ens hann att önska god jul, så jag gör det i efterskott i stället. Hoppas att ni hade en GOD JUL!

God mat blev det i alla fall mycket av i går. Åtminstone så mycket det nu går att få i sig efter nästan ett år med LCHF. Tidigare, före smöret, åt jag gigantiska portioner och tog alltid om 2-3 gånger. I somras upptäckte jag att jag utan att tänka på det helt hade slutat ta om. Jag blir mätt i alla fall. Nu verkar det som om magsäcken har krympt för det går helt enkelt inte att äta mycket mat längre.

Våra bidrag till julbordet blev följande.

Brunkål

2 kg vitkål
200 g smör
0,5 dl sirap
1 liter grönsaksbuljong
salt & svartpeppar

Tyvärr hittade jag inte ekologisk vitkål, men sirap och buljong var det inga problem med. Jag använde ekologisk ljus sirap från DanSukker och Knorrs organic vegetable bouillon (mycket god, ingen konstig eftersmak).

Jag får detta till ca 6% kolhydrater. Kanske lite mycket, men den var väldigt god. Hur som helst orkade man ju inte äta några mängder av just brunkålen.

Varmrökt lax med sås

Laxen skulle jag helst velat ha vildfångad, men jag misstänker att den var odlad. Tiden räckte helt enkelt inte till. Nästa gång jag gör den här rätten (och det kommer att bli snart) ska jag lägga ner mer krut på den saken.

4 små burkar Crème Fraiche
1 burk majonäs (420 g)
4 msk dijonsenap
2 pkt fryst hackad dill
2 st finhackade rödlökar
2 burkar röd rom
salt & svartpeppar1

Och så hade vi med oss ohyggligt många ägghalvor dekorerade med majo, räkor och dill. Har ätit två sådana till frukost faktiskt. Inte dumt att ha lite ägghalvor med något gott på i kylen som snacks när man blir hungrig.