Jag har faktiskt undrat vad han tycker om det hela, Jan, och idag fick jag svar på det.

“Enda möjliga sättet att avliva vargar med sämre genetiska anlag vore att uppspåra de olämpliga föräldraparen och ta hand om valparna i lyan. Men det kommer ingen jägarorganisation att gå med på, det kommer de alla att finna ”oetiskt” eftersom det är en sån häftig grej att skjuta varg.

Just nu är vargen nämligen, utan någon som helst konkurrens, Sveriges mest exklusiva jakttrofé. Alltså måste vargstammen minskas enbart genom slumpvis skytte. “

Lotteriskjutningen blir slutet för den svenska vargen

Då finns det åtminstone en inbiten jägare i Sverige som kan vara ärlig.

En annan sak som jag funderar på är hur de kan vara så starka, de här jägarorganisationerna. Hur kan det vara att de alltid får exakt som de vill? Fort går det också, och inte blir det mycket debatt innan planerna sätts i verket. Handlar det om pengar, eller har det med människorna i styrelsen att göra? Någon som vet?