För stunden är jag omgiven av tokiga tjibbar och andra fågelbekymmer. Det mest allvarliga är följderna av översvämningen när snön smälte.

Det syns kanske inte så bra, men alla de där vita fåglarna är svanar. Vad som inte syns alls är de grå fåglarna (kanadagäss?). Detta föranledde bonden som brukar marken att ta till följande grepp.

Väldigt kreativt, men stora vita plastpåsar (förmodligen tomma gödningssäckar) provisoriskt fastsatta på snöpinnar är inte vad en hästägare önskar att ha jämte hagen. Fåglarna flyttade så snart vattnet sjönk ner i marken, men plastpåsarna är kvar. Många av pinnarna är knäckta, och jag kan precis föreställa mig vad som händer om det blåser på fel håll och hästarna får in en säck i hagen.

Av denna anledning har jag inte vågat åka hemifrån utan att ta in hästarna i nära nog en månad nu, och jag börjar bli trött på det här. Snart får jag nog klafsa ut på stycket och hämta in dem själv.

Och så har vi den här lille gynnaren.

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Denna lille tjibb har fått för sig att hans (jag utgår ifrån att det är en han) spegelbild i fönsterrutorna – alla fönsterrutor – är en annan tjibb. En tjibb med attityd. Så snart solen går upp börjar han patrullera runt alla fönster och anfaller dem efter bästa förmåga. Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag ska bli förbannad eller tycka synd om den stackaren. Om jag ska vara helt ärlig förstår jag inte hur han orkar!

Som om inte detta vore nog blev jag anfallen av en galen fasan häromdagen när jag var ute och körde. Tydligen passade det inte honom att man kör på hans grusväg. Han ömsom hackade på däcken och fronten, ömsom jagade bilen så att jag nästan inte kom därifrån. Titta själva!

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Sist men inte minst kan jag rapportera att det är full konsert redan 05.30 på morgonen. Detta är givetvis inget bekymmer, utan enbart trevligt.

<!–
WriteFlash('’);
//–>