Vi började med att åka till Gärds för att titta på NordFjordKampen. Startlistorna studerades, och i dem hittade vi både folk som bor nästgårds och roliga hästnamn. Bästa för dagen var Sindarve Kalabalik. Detta var också pappa Lars favorithäst för dagen.

Prisutdelning, klass 1 lätt D 1. Fjordingarna höll på sig till de andra klasserna.

Vilken som var min favorithäst råder det inga tvivel om. Oden så klart! Han var ännu stiligare och mysigare i verkligheten än jag kunnat föreställa mig.

Många pussar fick jag, men tyvärr inte så många bilder eftersom jag är en usel pressfotograf. Regnstänken på glasögonen gjorde att jag inte uppmärksammade fläckarna på linsen (eller vad det nu heter). Nästa gång ska jag filma i stället.

Men, i minnet bär jag med mig hans mjuka mule och det kan ingen ta ifrån mig. Vilken häst!

Sedan for vi iväg till Björndalen för att titta på westernridning. Vid det här laget började vi bli trötta och okoncentrerade, och det tog inte lång tid innan vi bestämde oss för att packa ihop och köra hem. Alldeles för kort besök, men det kommer fler kurser och då far vi iväg igen.

Förutom det uppenbara – ett fantastiskt vackert tidhus och otroligt snygga ekipage – blev pappa Lars imponerad av den alltid lika trevliga frun i huset, Sara. På vägen hem kom jag att tänka på reportaget i LuckyRider, så vi stannade till på Sommarlust och köpte tidningen.

Pappa Lars har lovat att skynda sig med läsningen så att vi får tidningen sedan.

Tack för en fin dag!