Hon är pålitlig och duktig, min lilla dator. Men hon är inte snabb. Det har knakats och sprakats ohyggligt länge för att fixa bilderna till det här inlägget.

Men det kommer att ordna sig snart, för i min hand håller jag ett papper. Det är inte vilket papper som helst, det är ett anställningsbevis. De viktigaste orden på detta papper är Anställningsform: Tillsvidare, vilket innebär att jag äntligen har ett fast jobb igen samt att jag kommer att få en hemdator. Hurra!

Kommer ni ihåg att jag berättade om Odla.nu? Eftersom mitt senaste försök till odling ser ut så här …

(det ska föreställa gräslök, vilken jag hade tänkt att använda till den ofta förekommande såsen creme fraiche+majonnäs+gräslök+dill+bostongurka)

… fastnade min blick på den här texten i Odlas nyhetsmail.

“Den trivs på alla slags jordar … Härdig i stort sett i hela landet”

Jag slog till och köpte ett par stycken. Tanken är att de ska bo här:

Efter rensning förstås. Fantastiskt smidigt att kunna beställa på nätet sådär, och inte är det särskilt dyrt heller.

Fraktkostnaden är den samma oavsett hur mycket man beställer. Visste ni förresten att Odla.nu ligger i Sösdala? Jag har en hel drös med tips på lokala aktiviteter och sevärdheter, men det får jag ta vid ett annat tillfälle. En sak måste jag dock nämna idag. Annars är det för sent.

Det finns en förort till Tasseboda som heter Tollarp, och där har man i dagarna hemvändardag med massor av aktiviteter. Ni kan se programmet här.