Eftersom någon vänlig själ slängt in lite frö (?) som blev till vita blommor i rabatten har jag bestämt mig för att avvakta lite med marktäckarna som står på tillväxt. Jag tycker att det är vackert som det är. Lite gräsblandat och ostyrigt, men vackert.

Och sedan hoppade jag upp i sadeln igen, for iväg med mamma till en plantskola och investerade ohyggliga 200 kr i blommor till altanen. Det får bära eller brista. Förmodligen dör de inom ett par dagar, men man vet ju aldrig. Kanske överlever de och möjligen blir det då … vackert. Kanske.

En nyttoväxt blev det också. Jag tog det säkra före det osäkra och köpte en tomatplanta med tomater på. Då kan man väl inte misslyckas, eller?

Jag gjorde en lite större investering också. Jag köpte 25 liter stark ogräsättika, för nu har jag tröttnat på att hacka ogräs. Det som är kvar på grusplanen är gräsmatta, och den är banne mig för svår att gräva upp med en liten spade. Ofrånkomligt när man har rundbalar och drösslar gräsfrö varje gång man kör in en hög med rullebör, men inte vackert. Nu kavlar jag upp ärmarna och går ut med sprutan.