I går morse kom jag upp i ottan pga kissnödiga hundar och den olidliga hettan. Tur var väl det, för stallet var redo för hästarna när de fick fullständig panik redan klockan nio. De blodsugande hästflugorna blev för mycket. Sedan varvade jag arbete med vila i skuggan – hjälp vad varmt det var!

På eftermiddagen ramlade Frans in. Han och Bella var nämligen fast beslutna om att släpa iväg mig från Tasseboda en kväll för att göra Kristianstadsdagarna. Efter lite vätskekontroll (läs: öl) promenerade Lasse och Frans över till grannarna för att hjälpa till med poolmontering, medan jag städade upp grenarna som låg i en stor hög på gårdsplanen efter de senaste dagarnas skogande.

Eftersom grannarna och vi hade pratat länge om att prova Ernst recept Matjessillknyten (även om de inte är helt LCHF) bestämde jag mig för att svänga ihop några och bjuda på middag. Närmare bestämt så blev det 15 knyten faktiskt, och alla åt med väldigt god aptit.

Vid tiotiden for jag, Lasse och Frans iväg till Sönnarslöv för att hämta upp Bella och ta oss till stan. På vägen ringde grannarna. Tösen hade skadat sig i en karusell, och de var på väg med ambulans till akuten.

Under några timmar traskade vi lite hit och dit, drack mestadels mineralvatten och höll tät kontakt med grannarna där de satt på akuten och väntade på doktorn. Vid tvåtiden i morse var vi ganska spaka och skjutsade Bella hem till Sönnarslöv igen.

Väl hemma kom det fram kaffe/grogg och så svidade jag snabbt om till arbetskläder för att se om hästarna. Då fick jag helt plötsligt se en mörk figur komma farande på cykel. Det visade sig vara en annan granne som var på väg hem från kalas. Givetvis stannade han till. Fram med mer kaffe/grogg.

Jag promenerade iväg till grannarna och hämtade hem deras hund, eftersom de fortfarande satt på akuten. Han och Betsy roade sig i trädgården, jag fixade till i stallet och grabbarna satt på altanen och pratade om livet. Så var klockan helt plötsligt fem på morgonen, och då kom grannarna äntligen hem från sjukhuset. Det var tack och lov inte så farligt med tösen. Fram med ännu mer kaffe/grogg.

Nu har jag städat, diskat undan allting, tvättat ett par maskiner och plockat in hästarna i säkert förvar från alla otäcka insekter. Grabbarna sover, hästarna sover och hundarna är helt utslagna.

Jag tänker bara njuta att det fina vädret en liten stund till (medan det fortfarande är temperaturer under 30 grader) och sedan tänker jag göra dem sällskap, alla mina sovande vänner.

Idag har livet varit gott!!