I måndags skrev jag in mig hos barnmorskan. Jag har förstått att man måste göra det, så det gjorde jag. Vi samtalade i två timmar och lyckades ta några prov. Blodprov i armvecket fixade jag inte, men järnvärdet kunde man kolla genom stick i fingertoppen och det var det viktigaste för mig just nu ändå.

Barnmorskan ville gärna göra ultraljud omedelbart för att kolla hur gammalt barnet är. I måndags var jag i vecka 18 och hos Vårdguiden läser jag för denna vecka: Nu befinner sig hjärnan i ett händelserikt utvecklingsstadium. Om jag parar ihop denna information med det jag tidigare har skrivit om ultraljud, kan jag inte finna någon som helst anledning att göra en undersökning som ska bekräfta något jag redan vet.

Allting var hur som haver bra med mig. Strålande faktiskt. Hade det inte varit för att det är ett helt batteri till med blodprov som de vill att jag ska ta, hade jag nog skuttat därifrån med lätta steg. Plan A är att få hjälp med att ta blodproven. Plan B är att ta allihop i fingertopparna på CSK.

Jag bokade in tider för blodproven om ett par veckor och försökte sedan skaka av mig olustkänslan och återgå till att njuta av min hittills fullständigt problemfria graviditet. Men så ringde hon mig på onsdagen, barnmorskan. “Och du säger att du har gjort ett graviditetstest …?”, “Du känner alltså ingenting särskilt, har inga problem?” Ja, jag gjorde ett test i vecka 6 och nej, jag har inga bekymmer annat än att kläderna inte går på mig längre. “Alltså, du måste nog komma hit igen så att jag får lyssna på magen” sa hon, och lät lite bekymrad.

Resten av den dagen försökte jag att hålla in magen och beräkna sannolikheten för att jag har inbillat mig alltsammans. Emellanåt funderar jag på om frånvaron av illamående och andra krämpor möjligen kan betyda att något är fel på barnet. Kanske har jag bra socker och järnvärde bara för att något är galet? NU oroar jag mig, och det gör mig förbannad!

Vad tror ni? Är det en fis på tvären, ett barn eller tror ni som mina arbetskamrater att det är ett föl jag väntar? Jag är i vecka 19 nu.