Juluppvisningar, julfester, julluncher. 26h minus på flexen, som helst borde arbetas igen innan årsskiftet. Besök på BB och blodsockerkontroll hos barnmorskan.

Lasse tillbringade hela fredagskvällen som jultomte/blomsterbud, eftersom svärfar hade tagit sig för att beställa julgrupper till alla bekanta utan att ha en närmare plan för hur dessa skulle levereras. Möjligen hann Lasse även med att påbörja julklappsinköpen. Jag är osäker. Lyckades inte hålla mig vaken tills han kom hem. Hoppas att han fick något att äta hos någon, eftersom han inte fått lagad mat av mig sedan i torsdags.

“Nu är du 27 veckor gången (eller gravid i 28:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu ligger slutspurten framför dig — två trimestrar avklarade, en kvar. Din bebis växer och förbereder sig för sin födelsedag.

De närmaste två veckorna kommer bebisen att öka snabbt i vikt och du kommer kanske att känna dig andfådd och trött i takt med att du växer med bebisen. Om du kunde se din bebis nu, skulle du se mer och mer av en nyfödd bebis beteende. Bebisen blundar och öppnar sina ögon, sover och vaknar på regelbundna tider och suger kanske på tummen eller andra fingrar.

Denna vecka kan din bebis ha mycket hicka också, vilket förklarar den där konstiga, rytmiska känslan du kanske haft i magen!”

Bilden föreställer våra samlade förberedelser inför bebisens ankomst. Om jag ska vara helt ärlig har vi inte ens köpt dem själv – de är en present från svägerskan.

Jag andas ut …