Hoppas att ni har haft en riktigt god jul och att tomten kom med bra presenter!

Själv har jag legat nerbäddad, i det närmaste döende, efter att ha drabbats baciller som mina arbetskamrater generöst delat med sig av. Egentligen borde jag inte klaga – det är nästan fyra år sedan min senaste förkylning. Jag undrar om det är graviditeten som sätter ner mitt immunförsvar, eller om det helt enkelt var oerhört elaka små baciller.

Jag hade velat önska er god jul den 24:e, men det orkade jag inte. För övrigt har jag inte något särskilt på hjärtat. Liten bebisuppdatering får det bli idag, för min släkt och mina vänner som jag inte har träffat alls den här julen.

<!–
WriteFlash('’);
//–>

“Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå.”

“Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.”

Fotograf: Lasse Wemming (jag har inte beskurit bilden)