Jag fick boken Inred lantligt inne & ute i julklapp och den har satt griller i huvudet på mig.

Särskilt fastnade jag för en väggfast sittbänk vid fönstret, med infällda garderober vid sidan av. En sådan vill jag ha på ovanvåningen. Inget gammalt finns bevarat där, så vi behöver med andra ord inte ta hänsyn till något särskilt när vi inreder.

Jag har inte kommit så långt i planeringen ännu, men jag tänker mig pärlspont i någon ljus nyans. Gärna målad med traditionell färg och försedd med återvunna beslag.

I senaste Gård & Torp hittar jag länkar till lokala byggnadsvårdsföretag.

Enetorpets Byggnadsvård

Kullabygdens Byggnadsvård

Kulturmejan

Qvesarum Byggnadsvård

Ytterligare några ställen har Sophie på Södergården tipsat mig om. Sedan får jag väl göra som Sara i Björndalen – ge mig i kast med symaskinen, för det där sista piffet. Mamma kommer att svimma på fläcken 🙂

Gott Nytt År på er!

Jag lovar att hålla er informerade om huruvida det blir någon sittbänk i fönstersmygen till mig och bebisen eller ej. Ta det lugnt med raketerna. Och du – hoppa gärna över de där Khom Loy lyktorna. Jag tror inte att någon djurägare är särskilt intresserad av att hitta koppartrådar (bryts i princip aldrig ner) eller rostiga järntrådar i sitt hö nästa år.