Jag har alltid tänkt som så att om inte jag vill ha vare sig kärnkraftverk eller dess avfall i närheten av mig, så kan jag inte kräva att någon annan ska ha det heller. Då blir det plötsligt enkelt att ta ställning. Sedan är jag kanske inte övertygad om att vindkraft ska ersätta kärnkraft. Jag tror faktiskt inte att den där ultimata lösningen har kommit fram ännu. Det gör den säkert inte förrän det blir nödvändigt, i vanlig ordning.

<!–
WriteFlash('’);
//–>

“Högaktivt kärnavfall är det oundvikliga resultatet av kärnkraftsproduktion. I dag finns det ungefär 300 000 ton kärnavfall i världen, och mängden ökar hela tiden. Avfallet förblir radioaktivt i minst 100 000 år, alltså ungefär lika länge som det funnits människor på jorden.”

Filmens hemsida

Med detta sagt får jag väl erkänna att vi skaffat torktumlare. I energiklass C till råga på allt elände (det var inte jag som valde). Och jag älskar det!

Hur vi har stått ut så här länge med unkna, hundluktande filtar och hår överallt är för mig en gåta. Plötsligt blev det rent, och det var ju också detta som var meningen med inköpet. Men jag betonar att vi inte tumlar mer än det som är nödvändigt för att höja standarden här hemma, det vill säga sådant som hundarna och Lilla Gumman har gosat runt i.