Fick veckans mail från BabyCenter för ett par timmar sedan. De utgår nog ifrån att alla blivande mammor håller på att bryta ihop fullständigt i vecka 37. Följaktligen satsar de på att vara lite roliga sådär på kvällskvisten.

Så vet du att förlossningen har börjat:

• Du står i en vattenpöl
• Det känns som om någon trycker lite lätt på ländryggen — med en slägga
• Du får plötsligt lust att städa hela huset, fast du har så ont att du inte kan gå rak

Det där sista kan jag skriva under på. Förra måndagen, efter det att två olika barnmorskor känt och klämt på magen, fick jag känna på lite sammandragningar. Fullt alarm i hjärnkontoret! Det första jag tänkte på var om det fanns mat framme till alla djuren, sedan satte jag igång att tvätta golven …

“Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.”

Eftersom jag var alldeles svarthårig när jag föddes har jag redan haft ett förebyggande samtal med Lasse om det här. Bara så att det inte ska bli någon dramatik på BB menar jag.

Sedan bjöd de faktiskt på ett riktigt fint tips som jag ska anamma tänkte jag, även om det är lite snöigt och kallt just nu – att plantera ett träd för att fira födseln. Ett fruktträd får det bli. Gärna någon gammaldags och relativt oförädlad sort. Ni får gärna komma med tips!