Men jag tittar faktiskt på nyheterna emellanåt. Särskilt intresserad är jag av att få veta mer om läget på strålningen i omvärlden och i Sverige, men där har jag gått bet än så länge. Icke ett ljud har jag hört om detta. Men jag har läst.

Strålningen från Japan har nått Sverige

Har ni hört något mer? Jag minns en dokumentärfilm om Tjernobylolyckan där forskare berättade om vansinnigt hög strålning i livsmedel och annat i exempelvis Frankrike. Information som aldrig gick ut till allmänheten. Man kunde även se ett samband med ett ökat antal cancerfall i hela Europa.

Hur som helst så tycker jag att de borde rapportera lite mer om hur det hela påverkar oss. Det är väldigt synd om de drabbade på plats, men jag är inte intresserad av fler idiotfrågor till reportrar i stil med “Hur mår de nu?”. Det kan jag räkna ut själv! Jag vill exempelvis veta vad jag ska undvika att äta.