Man väljer inte bort att äta kött av bekvämlighetsskäl, den saken är helt klar. I och för sig är det nog många som “äter lite av allting” som idag drabbas av olika näringsbrister, men som vegetarian måste man verkligen anstränga sig lite extra för att få i sig det man behöver.

Ännu viktigare blir det så klart när man måste tänka på och ta hänsyn till mer än sig själv.

Bebisen dog

Veganer som lyckas få i sig allt de behöver hyser jag den allra största respekt för. Jag orkar inte ens tänka på hur de bär sig åt. Förmodligen kan man bara arbeta halvtid (någon läsare som är vegan och känner för att kommentera?). I det här hemmet har vi lagt till ekologiska ägg, och efter det att vi blev övertygade LCHF-fantaster började jag att äta fisk igen efter ganska många års uppehåll. Det blev helt enkelt för svårt att få ihop det rent näringsmässigt när jag räknade efter lite närmare.

Om du nu inte känner för att bidra till avlivning av fiskar, ta åtminstone en ordentlig funderare på ägg+c-vitamin. Då kommer man ganska långt nämligen. Kanske kan du ha några hönor själv så att du vet att de har det bra? Kolla upp ditt näringsbehov här och räkna efter lite vad du egentligen får i dig här.

Du har allt att vinna!