Så många djur användes i djurförsök i Sverige 2008.

En sak som förvånar mig är att kosmetikaföretagen uppenbarligen inte tror att någon är intresserad av att köpa icke djurtestade hud- och hårvårdsprodukter. De lägger åtminstone inte ner några pengar på att göra reklam för det.

Det är också i stort sett omöjligt att handla med gott samvete i de lokala mataffärerna. Jag har vänt och vridit på alla burkar och flaskor utan att hitta någon märkning som garanterar mig att schampot inte testats i ögonen på något djur. Ska det verkligen vara så att man måste åka till frissan varje gång hårvårdsprodukterna tar slut? Är det ingen som bryr sig??

I ärlighetens namn har jag inte frågat personalen om de kan tänka sig att ta hem lite icke djurtestade produkter. Jag ska göra det nästa gång jag handlar. På sidan Sminksmart.se kan man hitta lite olika exempel. Har ni testat någon av dem och kan tipsa om bra schampo och balsam?

Rune Lanestrand funderar kring sina botoxfria ankungar idag. Läsvärt!