Det råder Kesobrist i Sverige. I Tollarpstrakten kan detta hänga ihop med våra återkommande raider i butikerna, då vi oftast tömmer hyllorna på Keso helt och hållet. Dels bakar vi ju bröd med Keso i, dels sätter jag själv i mig på ett ungefär 1,5 kg Keso per dag. Det gör susen för mjölkproduktionen kan jag säga! Det märks direkt på Elin om jag slarvar.

Oumbärlig för ammande fruntimmer.

Tänkte bjuda på ett tips till som kanske funkar för fler barn än Elin. När hon var helt nyfödd och inte fick bada blev hon gärna lite varm och röd i armhålorna och runt halsen. Vi smorde med hästarnas aloeveragele emellanåt och det funkade hur fint som helst.

Sedan har jag övergått till att bada henne i vatten, varje dag. Har aldrig tvättat henne med tvål eller liknande, bara duschat henne och sedan låtit henne plaska en stund i vattnet. Peppar peppar – än så länge har jag inte behövt smörja in henne på något sätt. Hon är inte torr i hyn och har inga utslag överhuvudtaget.