Emellanåt har jag god lust att anmäla oss till allt från Arga Snickaren till de där engelska damerna som städar ur svinstior till hem. Golv och alla ytor ca 1,5 m upp i luften är fulla av diverse hundstänk med fastklistrat hår och damm. Resten är fullt av flugskit. Eller kalk. Vi har jättemycket kalk i vattnet. Jag blir tokig! Allting behöver skrubbas exakt hela tiden.

Om nätterna drömmer jag att vi vinner på lotto, kaklar hela huset – tak och allt – och installerar en styck golvbrunn i varje rum. Sedan behövs det bara en högtryckstvätt som går att ladda med klorin i lämpliga mängder.

I väntan på lottovinsten (…) är det lätt att förtrollas av andra alternativ. Det ser ju så enkelt ut när de kör den där H2OMOPX5 över allting.

Jag förstår bara inte var smutsen tar vägen. Puttar man ner den i mattorna bara? Exakt hur många moppdukar behöver man för att ta sig igenom den dagliga tvätten av golven? Jag känner mig extremt lockad och det där skinande rena hemmet hägrar, men jag skulle nog vilja prata med någon som har provat först.