Jag ska försöka ta tag i kemikalieanvändningen i det här huset. Vi är ganska flitiga med såpan, handlar bara tvättmedel med svanar på och häromdagen övergick jag till att tvätta håret med schampotvål från Min kräm i Finja. Resten av mig tvättas med olivtvålar utan onödiga tillsatser och mamma har odlad ringblommor och pysslat ihop egen kräm åt oss. Lasse har hittat en fiffig anordning som spolar avloppet så att vi undviker propplösare. (Det används ju tämligen mycket fett i matlagningen här hemma …).

Överlag är vi duktiga, men så är det ju det här med kalket. Vi har väldigt mycket kalk i vattnet. Detta behöver ju inte vara något problem har jag förstått, bara jag får tummen ur att lägga husmorstipsen på minnet. Var det bakpulver, vinäger eller ättika? Eller skulle man möjligen kombinera dem tillsammans med salt??

Jag tror att jag ska börja med att prova bikarbonat från Alvehamn. Det låter ju onekligen bra. Möjligen ska jag plugga på de här sidorna i morgon.

Städtipsen från Rent hus

How clean is your house

Ekonördarna på Lyckobacken

Och så har jag beställt mig en sådan här. Jag riktigt lääängtar tills den kommer.

PS. Dela gärna med dig om du har något utomordentligt klurigt och miljövänligt husmorstips.