Jag ska försöka ta tag i kemikalieanvändningen i det här huset. Vi är ganska flitiga med såpan, handlar bara tvättmedel med svanar på och häromdagen övergick jag till att tvätta håret med schampotvål från Min kräm i Finja. Resten av mig tvättas med olivtvålar utan onödiga tillsatser och mamma har odlad ringblommor och pysslat ihop egen kräm åt oss. Lasse har hittat en fiffig anordning som spolar avloppet så att vi undviker propplösare. (Det används ju tämligen mycket fett i matlagningen här hemma …).
Överlag är vi duktiga, men så är det ju det här med kalket. Vi har väldigt mycket kalk i vattnet. Detta behöver ju inte vara något problem har jag förstått, bara jag får tummen ur att lägga husmorstipsen på minnet. Var det bakpulver, vinäger eller ättika? Eller skulle man möjligen kombinera dem tillsammans med salt??
Jag tror att jag ska börja med att prova bikarbonat från Alvehamn. Det låter ju onekligen bra. Möjligen ska jag plugga på de här sidorna i morgon.
Och så har jag beställt mig en sådan här. Jag riktigt lääängtar tills den kommer.
PS. Dela gärna med dig om du har något utomordentligt klurigt och miljövänligt husmorstips.
Sätt igång och drick Martini med lime och is. När du tagit den lime du vill ha i drinken så gnuggar du resten av limen i vasken, låter det sitta och sköljer av när drinken är slut – strålande resultat. Både i kropp och vask 🙂
När du fått hem dammsugaren måste du skriva och berätta hur den funkar!
Jag brukar använda mig av ättika och bakpulver i både toa och vaskar. Tror att det går lika bra med vinäger istället för ättika. Har jag ingen ättika hemma så tar jag en c-vitamintablett (gammalt rör jag har kvar sen år tillbaks).Själv har jag ju järnet som största boven…