Idag har pyttan och jag utnyttjat presentkortet hos Skägg & lockar som jag fick på min födelsedag.

Nu är vi fluffiga och välfriserade båda två :-). För övrigt har vi fått två ventilationshål i grunden, tre nya fönster och några väggar på ovanvåningen den här veckan. Dessutom har jag blivit av med de sista graviditetskilona. Allt tack vare de här grabbarna.

Det är underbart att de har blåst liv i vår helt avstannade renovering. Verkligen. Samtidigt ser jag mina byggnadsvårdsambitioner gå upp i rök fullständigt. Det är bara att inse att jag inte är av rätta virket.

Återanvänt byggmaterial och linoljefärg går bort fullständigt när jag ska försöka hålla jämna steg med två snickare, samtidigt som jag har pyttan på armen. I stället har vi blivit storkunder hos Cheapy och ovanvåningen ska nu prydas med MDF-lister i eklaminat. Idag lyckades jag sno till mig en kvart på Rusta för att handla lite väggfärg, vilket är långt ifrån drömmarna om att göra utflykter hela familjen till trevliga byggnadsvårdsaffärer. Synliga takbjälkar och restaurerat pärlsponttak blev ett minne blott efter mötet med elektrikern i går. Jag tvingades ganska snart inse att rördragning samt ett ännu lägre innertak kommer att bli modellen om vi inte vill lägga hela vår budget bara på eldragningen.

Nåväl, det blir ju bättre i alla fall, och jag är tacksam över all hjälp och att vi faktiskt har möjlighet att göra något alls. Men en sak är då säker – pyttan ska bli elektriker när hon blir stor! Vi har redan tidigare bestämt att hon ska bli bondbrud, men det är väl inget som hindrar att hon även har ett mer praktiskt yrke att falla tillbaka på.