Vi blir alltid lika glada när mormor kommer.

Förutom att mormor är väldigt snäll så blir det en förfärligt massa saker gjorda när jag har lite barnvaktshjälp. För stunden har jag helt lagt ner arbetet inomhus. Uterummet är förvandlat till växthus för alla fröer jag har sått och Elin visade sig vara till stor hjälp i trädgårdsarbetet.

Vem kunde tro att en liten ettåring kan vara så flitig med ogräshackan?

Lite hamnade i magen också …

Men på det stora hela var hon väldigt flitig och duktig. Ska fara iväg och köpa egna redskap åt henne.

Annars är det mest staketrenovering som är på tapeten. Vi har förberett Lilleman i flera månader nu med en ytterst sträng diet. Hyfsat smal och smärt har han redan blivit satt på foderjäst en gång om dagen, och alldeles snart är en bunkerliknande hage färdig åt honom. Han har nämligen ovanan att släppa in sig själv där det ser ut att vara mest gräs och det är ju något som kan kosta honom livet om jag inte är hemma och ser det. Så för att slippa betesreducerare hela dagarna tänkte jag bygga en liten hage och sätta slanor på staketet. Jag tror att det ska hålla honom på plats.