Inte hundarna alltså. Jag har blivit fixerad vid pinnar. Inte så konstigt med tanke på hur mycket här skogas varje år. Jag har redan hunnit elda upp en gigantisk hög med grenar och stod just i begrepp att bygga en ny stack inför valborg när det slog mig att jag kanske borde arbeta med naturen lite mer i stället för att motarbeta den.

Hur kan man då ha nytta av all denna sly? Tja …

Jag beställde boken här. Häromkvällen var jag ute och nosade reda på lite pilkvistar som blivit nedsågade tidigt i våras. Man ska nämligen inte fläta av grenar som just håller på att sätta löv. Efter att ha klippt rent dem band jag samman dem till en bunt som jag slängde i bäcken över natten, väl förankrade i närmsta staketstolpe. Dagen efter var det bara att plocka upp dem, sortera dem i olika storlekar och sätta igång. Mamma läste högt ur boken och jag knåpade ihop mitt första alster.

Okej, jag ska nog inte byta karriär till professionell korgflätare riktigt ännu 🙂

Jag har en vän som jag misstänker redan har använt alla sina krukor och nu är inne på att plantera i hinkar. Tanken var att åstadkomma något som enkelt kan sättas utanpå hinkarna för att piffa upp det hela lite. Vi får se vad han tycker om det hela. Det kanske är snyggare med hinkarna …

Nåja, jag ska nog få kläm på det ska ni se. Det finns tusen användningsområden när man tänker efter lite. Här hemma skulle vi behöva kanter till odlingarna, stöd till blommor och ärtor/bönor och så korgar till alla fula krukor naturligtvis. Det är ju hur dyrt som helst att köpa snygga krukor till allting som man vill plantera. Pinnar är gratis.

Under förutsättning att mina frö har överlevt alla frostnätter (det ser lite besvärligt ut i mina små torvkrukor) kommer jag att behöva knycka en bit hage för att kunna plantera ut allt. Eftersom jag nu inte är någon stor fan av att hacka ogräs funderar jag på att köpa mig en kompostkvarn, en Stiga bio power kanske. Det blir nog ett besök hos Agroma i morgon.

Vissa pinnar finns det helt enkelt vare sig plats till eller användning för. Den här leveransen fick tippen i Tollarp av mig häromdagen.

En hel hästtransport full av rosor modell XL. Alla växter med piggar är ett djävulens påfund och ska utrotas. Det är dock lättare sagt än gjort. Särskilt slånbären är väldigt besvärliga. De taggarna är inte att leka med! Jag samlar mig lite till innan jag angriper dem och passar på att njuta av den vackra vita blomningen först.

Men ett litet bål blir det kanske ändå till Valborg. Ett par pinnar eller så.